NMBS plaatst 800 bijkomende fietstallingen aan het station van Leuven

De NMBS is aan het station van Leuven gestart met de plaatsing van circa 800 bijkomende fietstallingen. Ook eind vorig jaar werden er al een 800-tal bijkomende geplaatst. Daarmee zou er binnenkort plaats moeten zijn voor bijna 7.000 fietsen. Tegen 2018 wil de NMBS onder het Martelarenplein voor het station overigens nog een nieuwe ondergrondse fietsenstalling bouwen met plaats voor zo'n 4.000 fietsen.

In Parking De Bond komen er door plaatsing van etagerekken een 520 plaatsen bij. Aan de achterkant van het station zijn er dat door dezelfde maatregel 206 extra plaatsen, en in mei komen er nog eens 112 bij. Ook in de fietsenstalling aan de Tiensevest creëren etagerekken 362 extra fietsparkings.

In een mededeling wijst de NMBS erop dat het in totaal 500.000 euro investeert in bijkomende fietsenstallingen aan dit en verschillende andere stations.

"De NMBS hecht immers veel belang aan de mobiliteit van haar klanten en investeert volop in de uitbreiding en vernieuwing van haar stationsparkings voor fietsen en auto's. Wanneer stations goede parkeervoorzieningen hebben zullen reizigers ook sneller de stap zetten naar het openbaar vervoer", aldus nog de spoorwegmaatschappij.