Nu officieel: Dylan, McCartney en The Rolling Stones op zelfde festival

De geruchten zijn er al langer, maar nu staat het ook zo goed als vast: The Rolling Stones, Paul McCartney, Bob Dylan, Neil Young, The Who en Roger Waters zullen in oktober optreden op één en hetzelfde festival.

De geruchten over het "megafestival" kwamen afgelopen weekend al naar boven, maar nu heeft Roger Daltrey van The Who het nieuws ook bevestigd. "Het gaat een fantastisch weekend worden. Ze gaan er allemaal zijn, op hetzelfde moment", zegt hij aan de BBC.

De man heeft het over "een van de grootste concerten in de geschiedenis". Het is dan ook de eerste keer dat deze zes muzieklegenden samen op hetzelfde festival te zien zijn. "We zijn de laatsten van onze generatie."

Het festival zal plaatsvinden van 8 tot 9 oktober dit jaar. Wie erbij wil zijn, moet wel een eindje reizen. De plaats van het hele gebeuren is namelijk Indio in Californië.

Elke dag zouden twee van de zes kleppers op het podium te zien zijn. De naam van het festival is nog niet bekend.