Opnieuw treinen naar Brussels Airport

Vrijdagmiddag herneemt het treinverkeer van en naar de luchthaven van Zaventem in het oude station. Dat meldt de NMBS op Twitter. Sinds de aanslagen van 22 maart reden er geen treinen meer rechtstreeks naar Brussels Airport.

Het oude station gebruikt dezelfde perrons als het nieuwe station. Passagiers zullen wel andere in- en uitgangen moeten gebruiken. "Vanaf morgen om 14 uur zal het treinverkeer van en naar de luchthaven van Zaventem hernemen", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. "We maken daarvoor gebruik van het oude treinstation in de luchthaven, wat een kleine 100 meter voor het nieuwe station ligt."

Aan het nieuwe treinstation zelf is voor alle duidelijkheid geen schade door de aanslagen, maar de toegang tot het luchthavengebouw is begrensd omdat daar wel schade is. "Zolang daar herstellingswerkzaamheden aan de gang zijn, blijven we gebruik maken van het oude station", aldus de NMBS.

Reizigers moeten er rekening mee houden dat de capaciteit van het oude treinstation kleiner is, waarschuwt de NMBS. De roltrappen en de liften zijn voorlopig niet bruikbaar waardoor reizigers enkel de gewone trappen kunnen gebruiken. Op drukke momenten zullen reizigers mogelijk meer tijd nodig hebben om van het treinstation naar de luchthaven te gaan. 

De normale dienstregeling blijft ongewijzigd, behalve voor twee treinverbindingen. De treinen van Oostende en Brugge naar de luchthaven worden morgen nog beperkt in Schaarbeek en zullen pas vanaf zaterdag doorrijden tot aan de luchthaven.