Rode Kruis evacueert 500 burgers uit belegerde plaatsen in Syrië

In Syrië heeft het Rode Kruis 500 burgers geëvacueerd uit belegerde plaatse in rebellengebied en regeringsgebied. Het was de grootste evacuatie uit belegerde gebieden sinds het begin van het conflict in het land. In de belegerde stad Rastan is ook een groot hulpkonvooi van het Rode Kruis aangekomen.

Rastan ligt in de buurt van de grote stad Homs. De stad is in handen van de rebellen, maar wordt al bijna vier jaar omsingeld door het leger van president Assad.

"We hebben in totaal 65 vrachtwagens met hulpgoederen naar Rastan gestuurd, hulpgoederen voor 120.000 mensen. Dat gaat vooral over medische benodigdheden en voedsel", zegt An Luyten van het Rode Kruis.

De hulp in Rastan was dringend nodig. De laatste keer dat er op grote schaal hulp was gekomen in de belegerde stad, dateert al van 2012.