Salah Abdeslam in verdenking gesteld voor schietpartij Vorst

Salah Abdeslam is in verdenking gesteld voor zijn betrokkenheid bij de schietpartij op 15 maart in de Driesstraat in Vorst. Bij de schietpartij tijdens een huiszoeking raakten drie agenten lichtgewond. Abdeslam zelf kon ontkomen maar werd drie dagen later opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek. Hij is niet aangehouden omdat dat zijn uitlevering aan Frankrijk zou bemoeilijken.

Salah Abdeslam werd vanmorgen door de onderzoeksrechter verhoord over zijn betrokkenheid bij de schietpartij in de Driesstraat in Vorst, maar niet over de aanslagen in Brussel. Hij weigert iets te zeggen.

"De onderzoeksrechter heeft mijn cliënt voor die feiten ook in verdenking gesteld voor viervoudige moordpoging op politieagenten, maar niet onder aanhoudingsbevel geplaatst", meldt zijn advocaat Sven Mary.

Salah Abdeslam is niet in verdenking gesteld voor de aanslagen in Brussel en Zaventem, die plaatsvonden op 22 maart, wel voor die in Parijs.