Uit de kleren tijdens het eten

Het mag warm worden, komende zomer in Londen. Er zijn immers plannen voor een tijdelijk restaurant waar zonder kleren, en dus ook zonder ergernissen van gsm’s, smartphones of andere toestellen, rustig kan gegeten worden. De nadruk zal liggen op biologisch geteeld voedsel, zonder chemicaliën of kleurstoffen dus. Zo natuurlijk mogelijk, en liefst helemaal puur.

Mocht de restaurantbezoeker toch enige schroom ondervinden tijdens een bezoekje aan "The Bunyadi", dan kan hij het lange gewaad dat hij mag aandoen, na zich van zijn eigen kleren ontdaan te hebben, aanhouden. Maar dan zal de klant wel van hen die volledig naakt willen eten, afgezonderd worden. Het restaurant voorziet dus duidelijk 2 secties.

Het eten zal voor beide groepen "holbewoner-achtig" zijn, met onder meer gegrild vlees op borden die uit klei met de hand gemaakt zijn. Verlichting zal gebeuren door kaarsen. Bedoeling is om zich volledig vrij in doen en laten te kunnen voelen.

Initiatiefnemer Seb Lyall: "We willen dat mensen de kans krijgen om een avondje stappen te beleven zonder onzuiverheden."

 Intussen zouden er wel al meer dan 11.000 inschrijvingen zijn. In het restaurant is er plaats voor 42 klanten.

lees ook