Zweedse prinsje krijgt de naam Alexander

De naam van het kersverse Zweedse prinsje is bekend. Het eerste kindje van prins Carl Philip en zijn vrouw Sofie krijgt de naam Alexander Erik Hubertus Bertil. Dat heeft zijn grootvader, koning Carl Gustav, bekendgemaakt op een persconferentie.

Het prinsje werd dinsdagavond geboren. Alexander Erik Hubertus Bertil krijgt de titel "hertog van Södermanland", een verwijzing naar de gelijknamige provincie in het oosten van Zweden. Het Zweedse koningshuis heeft via Instagram een eerste foto van het kersverse gezin vrijgegeven.

De geboortenamen van Alexander zijn allemaal afgeleid van familieleden van het prinselijke paar. Erik verwijst naar de vader van prinses Sofia, Hubertus is dan weer een van de geboortenamen van koning Carl Gustav. Bertil is de naam van een van de ooms van prins Carl Philip, die in 1997 overleed.

Alexander is het vijfde kleinkind van koning Carl Gustav en koningin Silvia. Hun oudste dochter kroonprinses Victoria heeft al een dochter Estelle (°2012) en een zoon Oscar (°2016). Ook hun jongste dochter Madeleine heeft een dochter Leonore (°2014) en een zoon Nicolas (°2015).

Het kersverse Zweedse prinsje is vijfde in de lijn voor de Zweedse troon, na zijn tante kroonprinses Victoria, haar kinderen, en zijn vader prins Carl Philip.