"Donald Trump weet dat hij zijn imago moet veranderen"

De kersverse campagnechef van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft de partij verzekerd dat Trump zijn toon zal matigen. "Hij is er zich van bewust dat hij zijn imago moet veranderen." De zakenman zou ook bereid zijn om samen te werken met het politieke bestel.
AFP or licensors

Op de lentebijeenkomst van de leiders van de Republikeinse partij heeft de nieuwe campagnebaas van Trump, Paul Manafort, zo'n honderd leden toegesproken. De meesten van hen staan erg sceptisch tegenover de kandidatuur van de zakenman.

"Het is belangrijk dat jullie weten dat hij het begrepen heeft en dat de rol die hij aan het spelen is, evolueert", zegt Manafort, waarmee hij suggereert dat Donald Trump begint aan een meer professionele fase in zijn campagne.

De stijl van de miljardair valt niet erg in de smaak bij de GOP (Grand Old Party). De man is te grof gebekt en beledigt aan de lopende band zowel latino's en vrouwen als het establishment van zijn eigen partij.

Maar deze laatste heeft Trump nodig om de nominatie in de wacht te slepen. Want als het de zakenman niet lukt om tijdens de voorverkiezingen een absolute meerderheid van gedelegeerden te werven, bepalen de 2.472 gedelegeerden tijdens de Republikeinse partijconventie wie de officiële presidentskandidaat wordt.

De campagnebaas probeert de partijleiding nu te overtuigen dat Trump wel hun man is. "Donald heeft twee persoonlijkheden: één voor de campagnes en één daarbuiten. Hij weet dat hij zijn toon moet matigen. Jullie zullen meer diepte in zijn persoonlijkheid zien, de echte persoon. Jullie krijgen een andere man te zien", aldus Manafort.

AP1989