"The salesman" van Asghar Farhadi in competitie in Cannes

De organisatoren van het 69e Filmfestival van Cannes hebben de recentste film van de Iraanse regisseur Asghar Farhadi toegevoegd aan de officiële selectie. "The salesman" is daarmee de 21e film in competitie voor de komende editie van het festival.

"The salesman" van Asghar Farhadi is een nieuwe concurrent voor "La fille inconnue" van de Belgische broers Dardenne op het Filmfestival van Cannes.

De organisatoren van de 69e editie van het festival hebben een 21e film toegevoegd aan de officiële competitie in Cannes. De Iraniër Asghar Farhadi was drie jaar geleden ook geselecteerd voor de Gouden Palm met "Le passé".

Bérénice Bejo won drie jaar geleden de prijs voor beste actrice op het Filmfestival voor haar vertolking in "Le passé". Farhadi had eerder ook succes met het echtscheidingsdrama "A separation". Die film was goed voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film, de Gouden Beer in Berlijn en de César voor beste niet-Engelstalige film.

De 69e editie van het Filmfestival van Cannes vindt plaats van 11 tot en met 22 mei. Het event wordt geopend met de nieuwe film van Woody Allen: "Café society".