Aanslagen doen pendelaars massaal naar deelfietsen grijpen

De dag van de aanslagen in Brussel en de dagen erna hebben opvallend meer pendelaars en Brusselaars gebruik gemaakt van de deelfietsen Villo, als alternatief voor het onderbroken openbaar vervoer. Het aantal ritten met een Villo verdubbelde zelfs.

Na de aanslagen van 22 maart reden vrijwel geen metro’s en veel stations bleven gesloten. Ook trams en bussen reden niet op volle kracht. Pendelaars en Brusselaars zochten daarom andere manieren om zich te verplaatsen.

Zo werden de deelfietsen van Villo opvallend meer gebruikt. Op een normale droge dag in maart worden er zo’n 3.300 ritten per dag met de fietsen gereden. De dag van de aanslagen en meteen daarna verdubbelde dat : 6.500 ritten op 22 maart, 6.100 op 24 maart, en zelfs 6.700 op 24 maart. Dat is 103 procent meer dan gemiddeld.

Ook deze week werd nog veel gefietst in de hoofdstad, met 5.000 tot 6.200 ritten per dag. Het aantal ritten hangt natuurlijk fel af van de weersomstandigheden. Maar het lijkt er toch op dat veel mensen de deelfietsen nu ontdekt hebben door de omstandigheden.