Dodental explosie in olieraffinaderij Mexico stijgt tot 24

De balans van de ontploffing woensdag in een olieraffinaderij in Mexico is opgelopen tot 24 doden. Er zijn ook nog acht mensen vermist, aldus oliemaatschappij Pemex.

Woensdag ontplofte een installatie in een petrochemische fabriek van het Mexicaanse bedrijf Pemex. Het dodental is gestegen tot 24, maar omdat er nog mensen vermist zijn, bestaat de vrees dat dat aantal nog zal oplopen.

Ongeveer 300 mensen kwamen naar de fabriek in de hoop nieuws te krijgen over vermiste familieleden. Militairen hebben intussen een veiligheidszone ingesteld. Ongeruste familieleden probeerden verschillende keren de fabriek binnen te dringen.

De topman van het oliebedrijf Pemex zegt dat het nog onduidelijk is hoe de ontploffing is kunnen gebeuren. "We weten dat er een lek was, maar we weten nog niet hoe dat ontstaan is. Alles wijst op een ongeluk."

President Enrique Peña Nieto heeft de plaats van de ramp al bezocht en betuigde zijn medeleven.

Bij de explosie vielen ook 136 gewonden. Donderdag lagen nog 19 gewonden in het ziekenhuis, 13 van hen met zware verwondingen.