Groot-Brittannië wijst holebi's op nieuwe Amerikaanse wetten

De Britse regering wijst Britse holebi's en transgenders die naar de VS reizen, op de nieuwe wetgeving in de Amerikaanse staten North Carolina en Mississippi. In een reisadvies van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken staat dat de houding tegenover holebi's en transgenders "sterk verschilt over het hele land".
AP2014

Het reisadvies waarschuwt dat holebi's "getroffen kunnen worden door de recente wetgeving in de staten North Carolina en Mississippi". Bij de Belgische federale overheidsdienst van Buitenlandse Zaken wordt in het reisadvies geen melding gemaakt van die wetgeving.

In de twee conservatieve staten zijn wetten aangenomen waardoor functionarissen, religieuze organisaties en enkele ondernemingen hun religieuze overtuiging kunnen inroepen om bepaalde diensten aan homokoppels te weigeren.

Er is heel wat tegenkanting tegen de wetten. Verschillende Amerikaanse artiesten, zoals Bruce Springsteen en Pearl Jam, annuleerden concerten in de twee staten. Enkele bedrijven schrapten geplande investeringen.