Intern onderzoek naar emissies bij Daimler

Het Duitse autoconcern Daimler is een intern onderzoek gestart, op vraag van de Amerikaanse autoriteiten, naar de manier waarop de uitstoot van zijn wagens in de VS gecertificeerd wordt. Dat heeft het moederbedrijf van de automerken Mercedes-Benz en Smart, bekendgemaakt.

Daimler gaf in een persbericht aan zijn volledige medewerking te verlenen aan de Amerikaanse autoriteiten en alle nodige maatregelen te zullen nemen wanneer er indicaties zouden zijn van mogelijke onregelmatigheden.

De autobouwer zal volgens financieel directeur Bodo Uebber het intern onderzoek toevertrouwen aan een advocatenkantoor, al is nog niet beslist welk kantoor dat zal zijn.

Daimler maakte ook een forse daling van de winst in het eerste kwartaal bekend, waardoor het aandeel op de beurs terrein moest prijsgeven.