Kleine prins George schudt president Obama de hand

De Amerikaanse president is op bezoek in Groot-Brittannië en heeft er ook de koninklijke familie ontmoet. Op Kensington Palace keek prins George - de zoon van prins William - duidelijk geïntrigeerd toe toen Barack Obama hem de hand schudde.

Obama is in het Verenigde Koninkrijk om er te pleiten tegen een eventuele Brexit. Maar er is dus ook tijd voor enkele royale ontmoetingen. En daarbij wordt niet altijd het presidentiële protocol gevolgd.

De veiligheidsdiensten van de Amerikaanse president zijn er steeds voor beducht om de president niet te laten plaatsnemen in een wagen waarvan de ramen niet geblindeerd zijn. Daar trok prins Philip - de echtgenoot van de Queen - zich niets van aan toen hij de Obama's hoogstpersoonlijk kwam afhalen in zijn 4X4 net nadat het presidentiële paar met de helikopter geland was bij het kasteel van Windsor. De president ging voorin zitten, de first lady achteraan naast de Queen. "Ik moet zeggen dat ik nog nooit door een hertog van Edinburgh ben rondgereden, maar het was een zachte rit", verklaarde Obama achteraf.

Op het kasteel van Windsor werd het hele gezelschap een maaltijd voorgeschoteld ter ere van de 90e verjaardag van de Queen. Zij kreeg van het Witte Huis een gepersonaliseerd fotoalbum met foto's van al haar bezoeken aan de Verenigde Staten. Het eerste bezoek van Elizabeth aan de VS dateert al uit 1951, en ze ontmoette 11 van de 12 presidenten die ze tijdens haar regeerperiode tot nu heeft gekend.

Na Windsor ging het naar Kensington Palace waar de Obama's prins Harry, prins William en zijn vrouw Kate hebben ontmoet. Ook kleine prins George was van de partij. President Obama sloeg zelfs even een praatje met de toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk. Daarna nam George plaats op zijn schommelpaard, dat Barack Obama hem heeft geschonken voor zijn geboorte.