Laachraoui was cipier Franse gijzelaars in Syrië

Zelfmoordterrorist Najim Laachraoui was de cipier van Franse gijzelaars die vastgehouden werden in Syrië in 2013 en 2014. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van bronnen bij het onderzoek. Verschillende gijzelaars hebben hem geïdentificeerd. Laachraoui blies zichzelf op in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem.

Het gaat om Fransen die in 2013 en 2014 vastgehouden werden in Syrië. Volgens een van de bronnen hebben vier Franse journalisten - Didier François, Pierre Torrès, Edouard Elias en Nicolas Hénin - gezegd dat een van hun bewakers de naam Abou Idriss gebruikte. Dat is de "strijdnaam" van Laachraoui.

"Nicolas Hénin heeft Abou Idriss formeel geïdentificeerd als Najim Laachraoui", zo bevestigt de advocaat van Hénin de informatie, die eerder was onthuld door enkele Franse bladen.