Metrostation Maalbeek gaat maandag opnieuw open

Maandag gaat het metrostation Maalbeek in Brussel opnieuw open. Dat heeft de MIVB bevestigd. Het station was dicht sinds de aanslagen van 22 maart. In de lokettenzaal zal een herdenkingswand staan waarop mensen een boodschap kunnen achterlaten. Later komt er ook een herdenkingsmonument.

De beslissing om Maalbeek te heropenen is gisteravond genomen door de Brusselse regering. Vanaf maandag zijn alle Brusselse metrostations dan opnieuw open voor de reizigers. Zoals de andere stations van het net zal Maalbeek toegankelijk zijn van 6 tot 22 uur.

"De herstellingswerken zijn zodanig gevorderd dat de heropening maandag mogelijk is", zegt Ann Van Hamme, de woordvoerster van de MIVB. "Er komt een herdenkingswand waar mensen een woordje kunnen achterlaten ter nagedachtenis van de gebeurtenissen. En er wordt gewerkt aan een soort monument of kunstwerk dat later zal worden ingehuldigd."

Voorts wordt het station in zijn oorspronkelijke vorm hersteld. Dat is bijna afgerond. Aan het kunstwerk van Benoît van Innis (de portretten die de perrons sieren) waren enkele witte tegels beschadigd. Die zijn intussen vervangen.

Morgen kunnen de overlevenden van de aanslag op de metro in Maalbeek in alle beslotenheid het metrostation bezoeken.

Meest gelezen