Niet één, maar twee verrassingen voor lottowinnaar

John "Jake" Bowman heeft op zijn 59e twee keer een vreugdedansje mogen maken. Eerst won hij "gewoon" de lotto, maar later bleek dat hij nog veel meer had gewonnen dan eerst gedacht.

Toen Bowman zijn lottocijfers checkte, kwam hij tot de fantastische vaststelling dat hij 10.000 Britse pond (zowat 12.700 euro)  gewonnen had. Althans, dat dacht hij. Toen hij naar een vriend ging om de cijfers te laten dubbelchecken, kreeg hij te horen dat hij eigenlijk 1.000 keer meer had gewonnen, ruim 10 miljoen (10.317.199 pond om precies te zijn). 

Bowman woont in Forfar, een stadje in Angus, in het noordoosten van Schotland. Om het te vieren, ging hij een pint drinken met vrienden in zijn geliefkoosde bar "Osnaburg", schrijft The Telegraph. Eerst dachten ze dat hij een grapje maakte, maar dat veranderde snel toen ze vernamen dat Bowman zijn job als technieker bij Ramsay Ladders opgaf en plotseling eventjes "verdwenen" was.

Al 25 jaar single

Bowman is al 25 jaar single, maar nu won hij dus wel de jackpot. Hij gaat zijn vrienden niet in de steek laten, en beloofde "een deeltje van zijn fortuin" te delen. Hij gaat niet gek doen, zei hij, en wil eerst en vooral een vriend in Spanje bezoeken. Voor hij de lotto won, had hij nog plannen om zijn huis te verkopen en kleiner te gaan wonen.

Bowman gaat ook zijn twee dochters Emma (26, foto) en Lisa (28) een duwtje in de rug geven. Emma heeft er vertrouwen in dat haar vader nu niet gek gaat doen. "Hij heeft nooit veel geld uitgegeven aan speciale dingen, en ik denk niet dat dit nu zal gebeuren."

lees ook