Prequel en sequel in "Alien"-reeks in de maak

Twee kosmische vliegen in één klap: liefhebbers van de sciencefictionfilmsaga "Alien(s)" mogen zich niet alleen verwachten aan een reeds aangekondigd vervolg op de prequel maar ook op een vervolg in de vaste chronologische nummering.

In mensentaal gezegd komt er, behalve de sequel "Alien: Covenant" op de prequel "Alien: Promotheus", opnieuw van de hand van Ridley Scott, ook een "Alien 5".

Dat project was eerder afgebazen, maar blijkt even op de pauzeknop gezet te zijn. "Covenant" is vermoedelijk de definitieve titel, nadat Scott de prent eerder "Prometheus 2" en/of "Paradise lost" (naar het epos van John Milton) had gedoopt.

Voor wie "Aliens" niet kent: Covenant is de naam van een ruimteschip, Prometheus was de naam van een expeditie geleid door Michael Fassbender. Over "Alien 5" wil hoofdolspeelster Sigourney Weaver, alias Ellen Ripley, enkel kwijt dat het scenario "amazing" is.