Prince: Radio- en tv-zenders passen programmatie aan

Een aantal tv- en radio-zenders heeft het programmaschema gewijzigd naar aanleiding van het plotse overlijden van Prince. De Amerikaanse poplegende overleed donderdag op 57-jarige leeftijd.
AP1985

Eén zendt zaterdag de bekende film "Purple rain" uit in de plaats van de geplande klassieker "Brokeback mountain". Canvas zendt vrijdagavond de concertfilm "Sign 'o' the times" uit. Die is nu al online te bekijken op canvas.be.

Ook de VRT-radiozenders brachten en brengen uitbreid hulde aan Prince. Luisteraars van Radio 1 konden bij "Ayco" hun persoonlijk Prince-verhaal doorsturen. En vrijdagavond is er een speciale uitzending van "Time out" op Radio 1 met zeldzame opnames.

Op Studio Brussel passeerden onder meer Tom Barman en Stijn om hun bewondering voor Prince uit te drukken. "Late night shift" op Klara opende vrijdag met de droefste Prince-cover ooit, Jimmy Scotts versie van "Nothing compares 2 u".

Q-Music draagt zaterdag het programma "Saturday night special" op aan de muzikant. An Lemmens presenteert dat programma elke zaterdag tussen 19 en 20 uur en zet zaterdag Prince centraal. Verder lanceerde de commerciële radiozender een online-actie, waarbij hij de luisteraars oproept om een dancemove te filmen en op te sturen. Ook brachten donderdag en vrijdag tal van speciale gasten in de programma's eer aan Prince.

Ook JOE fm besteedde ruim aandacht aan de purperen wereldster. In de ochtendshow bracht N8N, de zoon van Paul Ambach, twee Prince-covers. Ook bij JOE waren tal van fans en muzikanten te gast die een ode brachten aan de popster. "What's up" bracht vrijdagavond uitzonderlijk alleen nummers van "his purple highness".

Tv-zender Acht programmeert zaterdagavond een unieke BBC-documentaire uit 1991. "The Prince of Paisley Park" neemt de kijker mee naar zijn mythische hoofdkwartier in Minneapolis, de plek waar hij donderdag op 57-jarige leeftijd de lift naar het hiernamaals nam, en brengt een portret van de jonge Prince.

Bij VTM, VIER, 2BE en VIJF zijn er geen wijzigingen.