Stiekeme kunstenaar beschildert verkeersborden in Aalst

In Aalst is een stiekeme verkeersborden-kunstenaar aan het werk. De voorbije dagen zijn verschillende foto's opgedoken van borden waarop een figuurtje is bijgetekend. De stad gaat de borden "in ere herstellen".

Enkele dagen geleden dook de eerste foto van een bewerkt verkeersbord op op een publieke Facebookpagina over snelheidscontroles in en rond Aalst. De foto werd druk gedeeld en de voorbije dagen zijn er een heel aantal nieuwe bijgekomen. Sommige komen zeker uit Aalst, andere zijn voorbeelden uit het buitenland, waar het fenomeen ook bestaat.

Wie de verkeersborden beschildert, is niet bekend. De stad Aalst is er niet mee opgezet en onderzoekt de zaak. De borden zullen in elk geval "in ere worden hersteld", zo zegt schepen van Mobiliteit Dylan Casaer aan onze redactie. Hij verwijst naar het verkeersreglement. "We moeten opletten dat de borden geen geval van betwisting kunnen veroorzaken."

Het werk van de anonieme kunstenaar verdwijnt dus binnenkort. De verantwoordelijke riskeert mogelijk een boete.