Wereld kleurt paars na overlijden "Zijne Purperen Hoogheid"

Paars. Het is een kleur die u de komende uren en dagen wel nog vaker zult tegenkomen. De kleur is dan ook onlosmakelijk verbonden met Prince, die gisteren plots overleed. Over de hele wereld wordt er gerouwd om de dood van wat velen een genie noemen.
AFP or licensors

Paisley Park

Meteen na het nieuws van zijn overlijden, stroomden fans toe aan Paisley Park in Minneapolis, het landgoed van de zanger waar hij gisteren ook dood werd teruggevonden. Mensen leggen er - vaak geëmotioneerd - bloemen neer en hangen er ballonnen op. 

AFP or licensors

First Avenue

In club First Avenue in Minneapolis hebben zich honderden fans verzameld voor een grote danceparty. De nachtclub was destijds het decor voor de opnames van de film “Purple rain”.

Gebouwen in het paars

Heel wat gebouwen, monumenten en bruggen kregen gisterenavond en afgelopen nacht ook een paarse kleur mee. Niet bepaald uitzonderlijk, aangezien de zanger - sinds "Purple rain" - ook wel eens "Zijne purperen hoogheid" werd genoemd.

Spike Lee organiseert straatfeest

In New York heeft de Amerikaanse regisseur Spike Lee een straatfeest georganiseerd voor zijn overleden vriend. Zo'n vijfduizend fans kwamen erop af. "We zijn allemaal verbijsterd door zijn plotse dood", zei Lee aan CNN. "Maar hij is hier bij ons in spirituele vorm. We houden van hem."

Apollo Theater

Hulde werd er ook gebracht in het Apollo Theater in Harlem, een van de bekendste concertzalen in New York. Prince zelf speelde in het verleden ook in de zaal. "In honor of the beautiful one", staat te lezen op het gebouw, een verwijzing naar de hit "The beautiful ones".

AFP or licensors

Hard Rock Café

En zelfs het Hard Rock Café in New York staat stil bij het plotse overlijden. "Rest In Peace", staat er te lezen. 

AFP or licensors

NASA

Ruimtevaartorganisatie NASA zette na het overlijden ook meteen een hulde op Twitter. "A purple nebula, in honor of Prince", zo klinkt het.

Prince St.-metrohalte

De Prince St.-metrohalte in Manhattan ziet er ook plots wat anders uit.

De lucht

En de lucht... die zat vanochtend ook al goed mee.