William Turner siert nieuw biljet van 20 pond

De Britse schilder William Turner is de opvolger van de econoom Adam Smith op het nieuwe biljet van 20 Britse pond dat in 2020 zal worden uitgebracht. Dat heeft de Bank of England aangekondigd in de Turner Contemporary Gallery in Margate.

"J.M.W. Turner (1775-1851) is misschien wel de meest invloedrijke Britse artiest aller tijden. Daarom is het een goede keuze om hem af te beelden op het nieuwe biljet van 20 pond", meldt de directeur van de Bank of England Mark Carney.

Meer dan 30.000 Britten hebben de voorbije maanden deelgenomen aan de bevraging over wie het nieuwe biljet van 20 Britse pond vanaf 2020 mag sieren. J.M.W Turner haalde het voor onder anderen Charlie Chaplin en Alfred Hitchcock.

Volgend jaar verschijnt het nieuwe biljet van 10 Britse pond met de afbeelding van schrijfster Jane Austin.