200-tal slachtoffers en nabestaanden brengen bezoek aan metrostation Maalbeek

Slachtoffers en nabestaanden van de aanslag die op 22 maart het metrostation Maalbeek trof, hebben vandaag een bezoek brengen aan het metrostation. Ze werden opgevangen en begeleid door de verschillende diensten die tussenkwamen na de aanslag, gaande van de politie en de MIVB over het Rode Kruis en het federaal parket. "Dit is een belangrijke stap in het verwerkingsproces van de slachtoffers", zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Brusselse parket.

Het metrostation Maalbeek raakte bij de aanslag zwaar beschadigd maar gaat maandag weer open voor het publiek. Voor het zover is, wilden de verschillende diensten de slachtoffers de kans geven persoonlijk de plaats van de feiten te komen bezoeken.

"Dit plaatsbezoek kan een belangrijke stap zijn in het verwerkingsproces van de mensen die hier familieleden verloren hebben, die zelf gewond geraakt zijn of die een psychologisch trauma hebben opgelopen. De mensen die komen, krijgen de kans bloemen neer te leggen en het metrostation te bezoeken. Nadien is er ook de kans om na te praten. Er zullen steeds hulpverleners, psychologen en mensen van de dienst Slachtofferhulp aanwezig zijn om hen op te vangen."

Niet alleen de slachtoffers waren welkom, ook hulpverleners die op de dag van de aanslag ter plaatse kwamen, waren erbij. Het ging onder meer om leden van de Brusselse lokale politie, de MIVB en de verschillende hulpdiensten. Een 200-tal slachtoffers en nabestaanden en een 100-tal hulpverleners zijn komen opdagen.

"Ook voor hen is het bezoek vandaag belangrijk", klinkt het. "Zo krijgt iedereen de kans om dit op zijn eigen tempo te verwerken."