"Dansbaar en romantisch, daar hield Europa van"

"Dartel, als een jong veulen." Tijdens het uptempo-gedeelte van "The promise you made", exact 30 jaar geleden een hit in Vlaanderen, huppelde Anna LaCazio zich in de kijker, terwijl haar plooirok, al dan niet in de hand, heen en weer zwierde. Samen met Peter Kingsbery vormde ze de groep Cock Robin en in de jaren die volgen waren ze niet weg te denken uit verschillende Europese hitparades. "Het was een fantastische tijd, want plots konden we ook toeren in Europa. Ik denk dat onze muziekstijl, dansbaar en romantisch tegelijk, Europeanen meer aansprak", herinnerde LaCazio in 2012 zich het grote succes in Europa.

"Ik heb Peter leren kennen via een gemeenschappelijke vriend, een gitarist. Ik was toen 15. Maar het was pas vijf jaar later dat we effectief samen zijn beginnen zingen. Na drie albums had ik het gevoel dat ik mijn eigen vleugels moest uitslaan. Ik was het eventjes beu." (Nederlandse radioprogramma "Theater van het sentiment", september 2012)

"Al bleek het solo een pak moeilijker, omdat je alle beslissingen zelf moet nemen en niet kan overleggen met anderen. En je kan niemand de schuld geven als het fout gaat."

"Ik heb een soloalbum opgenomen, maar op het moment dat die zou uitgebracht worden, had ik er écht genoeg van. Ik wilde iets anders doen met mijn leven. Ik wilde andere ervaringen opdoen, los van de muziek." (France24, september 2009)

"Maar het ouder worden deed me inzien dat ik eigenlijk met Peter wilde zingen. Het is zo plezant om met hem te zingen. Onze reünie voelde als een hergeboorte."

Het was vooral Kingsbery die op een reünie aandrong: "Om de twee jaar vroeg ik haar: “Haat je mij zoveel, is er dan echt geen liefde in je hart om opnieuw met me samen te werken?” Uiteindelijk is het dan toch weer goed gekomen." (AlloMusic, oktober 2010)

Sinds 2006 toert de groep weer in de bezetting van Kingsbery en LaCazio: "Het moeilijkste bij de comeback was het juist zingen. In de woestijn waar ik woonde en leefde, kon ik er zomaar een lap op geven. Maar in een studio of tijdens een optreden was dat natuurlijk helemaal anders." (France 24, januari 2011)

"Natuurlijk willen we opnieuw hot zijn. Maar we begrijpen ook dat succes over een langere periode niet aan iedere artiest gegeven is. Toch zijn we blij dat we nog altijd kunnen doen wat we willen doen, al is de "glitz and glamour" van de jaren 80 helemaal verdwenen." (AlloMusic)

Die "glitz and glamour" was er wel nog in 1986. Eind maart 1986 bereikte "The promise you made" de hoogste positie in de Ultratop, om het daar vijf weken uit te houden. In het jaaroverzicht van 1986 bereikte de single de 17e plaats:

lees ook