"Loonlasten voldoende gedaald, bedrijven moeten nu jobs creëren"

Vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vindt dat de loonlasten voor bedrijven dermate zijn gedaald, dat ze wel degelijk extra jobs moeten creëren. Met deze uitspraak in "De vrije markt" reageert Peeters op de uitspraken van Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

Van Eetvelt bond enkele dagen geleden de kat de bel aan, toen hij verklaarde dat de maatregelen van de federale regering die tot nieuwe jobs moesten leiden, hun doel voorbijschieten. Volgens de Unizo-topman hebben de indexsprong en de loonlastenverlagingen weinig effect omdat andere maatregelen deze ingrepen tenietdoen.

Van Eetvelt wees op de stijging van de index door bijkomende belastingen, waardoor de indexsprong "een maat voor niets aan het worden is, en de uitholling van de loonlastenverlaging".

Maar daar is Peeters het dus niet mee eens. "Met deze maatregelen, met een taxshift van een omvang die geen enkel Europees land voor elkaar krijgt, mogen we wel aan bedrijven vragen om jobs en werkgelegenheid te creëren", klinkt het. "En al maak ik me zorgen over de impact van de aanslagen voor Brussel en Vlaams-Brabant, en bij uitbreiding voor heel België, toch blijf ik vragen aan bedrijven om werkgelegenheid te creëren."

Bekijk hieronder het interview met vicepremier Peeters in "De vrije markt":