Opnieuw huiszoeking bij Mossack Fonseca

De Panamese autoriteiten hebben gisteren opnieuw een huiszoeking uitgevoerd in een kantoor van Mossack Fonseca, zo meldt de bevoegde procureur. Het advocatenkantoor geldt als de spil in het schandaal rond de Panama Papers.

Het gerecht ging over tot de huiszoeking nadat de speurders nieuwe informatie hadden gekregen over de mogelijke aanwezigheid in het gebouw van documenten over het beheer van Mossack Fonseca, aldus Javier Caraballo, de procureur die instaat voor de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Voorts zocht het gerecht naar informatie over bedrijven die in de media vermeld worden wegens betrokkenheid bij het schandaal rond schermvennootschappen in belastingparadijzen.

Er werd een "zeer grote hoeveelheid documenten gevonden die tot het bedrijf zouden behoren". Maar de openbaar aanklager voegde eraan toe dat Mossack Fonseca de meerderheid van de documenten digitaal bewaart op een honderdtal servers.

Het advocatenkantoor reageerde per persbericht dat het ter beschikking staat van het gerecht en zegt dat de informatie in de bewuste documenten reeds in het bezit was van het gerecht.

Op 12 april was er een huiszoeking bij Mossack Fonseca die 27 uur duurde.