PJ Harvey schrijft geschiedenis in Verenigd Koninkrijk

De Britse zangeres PJ Harvey staat voor het eerst in haar carrière op de eerste plaats in de hitparade in het Verenigd Koninkrijk met haar album "The hope six demolition project". "The hope six demolition project" is het elfde studioalbum van de zangeres uit Bridport in Engeland.

De 46-jarige PJ Harvey staat voor het eerst in haar carrière op de eerste plaats in de albumcharts in het Verenigd Koninkrijk. "The hope six demolition project" heeft "25" van Adele verdrongen van de eerste plaats in de lijst met meest verkochte albums in Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

PJ Harvey debuteerde in 1991 met de single "Dress". Een jaar later brak ze door met de single "Sheela-na-gig" en het album "Dry". De voorbije drie decennia werd de zangeres verschillende keren gelauwerd, onder meer met de Mercury Music Prize.

De lijst met best verkochte albums in het VK wordt wekelijks afgesloten donderdag om middernacht. Prince stond enkele uren na het nieuws van zijn overlijden met twee albums in de top honderd.