1.500 betogers tegen aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen

In Brussel betogen zo'n 1.500 mensen tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. De regering is op zoek naar een opvolger van de F-16 die aan vervanging toe is. Maar de betogers vinden nieuwe gevechtsvliegtuigen geen prioriteit.

Verschillende organisaties scharen zich achter de betoging: 11.11.11, Broederlijk Delen, het ABVV, Beweging.net, KifKif, Oxfam Solidariteit, Greenpeace en Hart boven Hard.

Ze vragen zich af hoe de regering die gevechtsvliegtuigen (die zo'n 15 miljard euro zouden kosten nvdr.) gaat betalen en menen dat er binnen Europa geen gebrek is aan gevechtsvliegtuigen. De vliegtuigen zouden ook zelden of nooit bijdragen aan een duurzame oplossing van conflicten, klinkt het.

De betogers trokken onder meer langs de Franse, Zweedse en Amerikaanse ambassades en het ministerie van Defensie, die ze bekogelden met papieren vliegtuigjes.

Meest gelezen