Gerecht op zoek naar daders gewelddadige home-invasion in Anderlecht

Het Brusselse gerecht is op zoek naar de daders van een gewelddadige home-invasion die op 20 november 2015 plaatsvond in Anderlecht. Vijf mannen gingen er toen vandoor met talrijke juwelen en luxeproducten. De federale politie heeft nu een opsporingsbericht verspreid waarin beelden van de daders worden vrijgegeven.

De home-invasion vond in de Grondelstraat plaats tussen 12.15 uur en 12.30 uur. Toen het slachtoffer haar garage binnenging, werd ze gevolgd door twee personen die haar sloegen en overmeesterden. Vervolgens kwamen er nog 3 daders de garage binnen, waarna het slachtoffer naar de achterkant van de garage werd gesleept, waar zich een kluis bevond.

De vrouw werd bedreigd met een vuurwapen en gekneveld en gedwongen de kluis te openen en de toegangscodes voor het huis te geven. Eenmaal de daders hun buit, talrijke juwelen en luxeproducten, hadden verzameld, namen ze de vlucht aan boord van een ouder model BMW van lichte kleur.

Vijf daders

Politie en gerecht vermoeden dat de daders van Portugese of Braziliaanse origine zijn. De eerste had een donkere huidskleur, was ongeveer 1m80 lang en stevig gebouwd, met kort grijs haar. Op het moment van de feiten droeg hij een jeansbroek en een zwarte jas.

De tweede was atletisch gebouwd, droeg een afgewassen jeansbroek met scheuren, een helblauwe sweater met kap van het merk Adidas, terwijl de derde normaal gebouwd was, donkere kledij en witte handschoenen droeg.

De vierde was normaal gebouwd, had een baard en droeg een jeansbroek, een grijze jas met kap en een zwarte pet, en de vijfde was ook normaal gebouwd, met een baard.

Bekijk het volledige opsporingsbericht op de website van de politie. Wie de daders kent of informatie heeft over deze feiten, kan contact opnemen met de politie via het gratis telefoonnummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu.