Liefdesbrief van Queen Elizabeth II geveild voor 14.400 pond

Een liefdesbrief van de latere Britse koningin Elizabeth II is voor 14.400 pond, omgerekend zo'n 18.500 euro, geveild. De handgeschreven brief uit 1947 ging bij een veiling van Chippenham Auction Rooms naar een privéverzamelaar.

De 21-jarige prinses beschrijft op de twee zijdes van de brief hoe ze haar latere echtgenoot prins Philip heeft leren kennen. Ook de eerste jaren van hun relatie komen aan bod.

De eerste herinnering aan Philip, is voor Elizabeth een ontmoeting aan het Royal Naval College in Dartmouth in juli 1939. "Ik was 13, hij 18 en cadet kort voor het vertrek", luidt het. Tijdens de oorlog zag ze Philip maar zelden.

De intussen 90-jarige Elizabeth schreef de brief kort voor haar huwelijk aan de schrijfster Betty Shew, die een boek over het paar plande.