Fietsen met het water aan de lippen

In Bokrijk kunnen mensen voortaan fietsen door het water. Het gaat om een fietspad dat aangelegd is tussen twee vijvers en waar het water de fietsers tot aan de lippen komt. Letterlijk.

Het nieuwe fietspad is een van de vier belevingsroutes die toerisme Limburg lanceert om iets toe te voegen aan het fietsroutenetwerk dat intussen twintig jaar bestaat.

"Als je koploper bent, moet je zien dat je dat blijft", zegt gedeputeerde Igor Philtjens. "We blijven innoveren en investeren, niet alleen in kwaliteit, maar ook in beleving. Hier fiets je onder de waterspiegel, maar tegelijk kijk je er ook bovenuit. Je ziet, voelt en ruikt het water. Die beleving is heel belangrijk."

Er zijn ook plannen om in het najaar een ondergronds fietspad aan te leggen in de mergelgrotten in Riemst en later ook door de heide in het Nationaal Park. Een ander plan is om in de toekomst te kunnen fietsen door de lucht, tussen de boomtoppen in Bosland.