Striptekenaar René Hausman (80) is overleden

De Belgische stripmaker René Hausman is op 80-jarige leeftijd overleden. Hausman publiceerde tientallen strips bij Uitgeverij Dupuis en is ook bekend van zijn samenwerking met stripauteur Yann, waarmee hij onder meer "De drie grijze haren" en "De eekhoornprins" heeft gemaakt.

De Franstalige Belgische stripwereld verliest een van zijn grootste namen. De in Verviers geboren René Hausman is op 80-jarige leeftijd overleden.

Hausman debuteerde eind de jaren 50 in het tijdschrift Robbedoes met de avonturen van "Saki en Zunie". Hij tekende ook honderden illustraties over het dierenrijk. Zijn talent werd opgemerkt door uitgeverij Dupuis en hij tekende onder meer "Le roman de renart", "La comédie animale" en "Le grand bestiaire".

Sinds de jaren 70 maakt hij verschillende erotische fabels voor Fluide Glacial. Die werden begin de jaren 90 gebundeld door Dupuis in "Allez coucher, sales bêtes!".

Hausman bedacht ook de reeks "Laiyna" met scenarist Pierre Dubois. In de serie verschenen onder meer "De stenen burcht" en "De teloorgang van de elfen". Met stripauteur Yann maakte hij "De drie grijze haren" en "De eekhoornprins". Hausman is ook de ontwerper van het etiket van het bier La Chouffe.

Meest gelezen