Jubileumeditie Groezrock lokt 33.000 bezoekers

Het punk- en hardcorefestival Groezrock in Meerhout heeft dit jaar zowat 33.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat meldt de organisatie. Het ging om de 25e editie van het festival.

Nadat de punkrockgrootheden van Rancid vrijdag in stijl de openingsdag hadden afgesloten, ontpopte de tweede festivaldag gisteren zich tot één grote verbroedering van het genre.

"Supergroep" Me First and the Gimme Gimmes verzamelden in de vooravond al leden van Lagwagon, Bad Religion en Face To Face om het publiek te vermaken met punkcovers van klassieke popsongs als "I believe I can fly" en "Rocket man". Enkele uren later werd het feest helemaal compleet toen de frontmannen en -vrouwen van meer dan vijf op Groezrock aanwezige bands No Use For A Name kwamen versterken voor een ontroerende ode aan Tony Sly, met diens twee dochtertjes op de eerste rij.

Dat hartverwarmende moment rolde de rode loper uit voor afsluiter Sum 41, opnieuw bij de levenden na jarenlange persoonlijke (verslavings)problemen. Groezrock beleefde op die manier weliswaar geen vlekkeloze - de modder was goed voor behoorlijk wat ellende op de parking en camping - maar toch zeker een geslaagde jubileumeditie.

Ook de extra veiligheidsmaatregelen zoals grondige rugzakcontroles en meer politie en security op en rond het terrein, leidden niet tot lange wachtrijen en schrokken schijnbaar maar weinig festivalgangers af: er tekenden dit jaar opnieuw 40 nationaliteiten present.

Meest gelezen