"Explosie in stoomlocomotief wellicht ongeval"

De ontploffing in de stoomlocomotief in Eeklo zaterdagmiddag, was wellicht een ongeval. "Er is op dit moment geen enkele aanwijzing dat het om een opzettelijke daad zou gaan", aldus het parket. Bij de ontploffing raakten twee mensen zwaargewond en twee mensen lichtgewond.

De stoomlocomotief maakte voor het stoomfestival dat in Maldegem plaatsvond, een plezierrit van Eeklo naar Maldegem. Rond 13.45 uur vond er een ontploffing plaats. Een deel van de locomotief vulde zich meteen met hete stoom. De machinist sprong uit de trein (die op dat moment max. 10 km/uur reed) en kwam slecht neer op de grond. Hij brak zijn been en moest naar het UZ in Gent.

Een andere machinist liep brandwonden van de derde graad op in zijn aangezicht en bovenlichaam. Hij werd naar het brandwondencentrum van het UZ Gent overgebracht. Twee andere bestuursleden liepen lichte verwondingen op.

Voor de inzittenden, zo'n 150-tal was er op geen enkel moment gevaar.

Meest gelezen