"Iedereen stond als aan de grond genageld"

Misschien niet de juiste plaats om een politiek statement te maken, of misschien juist wel. Voor Landon Meier, vooral bekend van het maken van hyperrealistische babygezichten, was de jaarlijkse horrorconventie "Monsterpalooza", die vorige week in Pasadena, VS, plaatsvond, de ideale plaats om de spot te drijven met de 3 belangrijkste tenoren in de huidige Amerikaanse verkiezingsstrijd. Vooral Donald Trump viel daarbij op. "As terrifying as the real thing", aldus menig nieuwswebsite.

Meier op Buzzfeed News: "Nu en dan probeer ik dingen die in de actualiteit staan op te pikken, die meer in de politieke sfeer thuishoren. Tegenwoordig wordt zo erg op de tegenstellingen toegespitst en jaagt men elkaar voortdurend angst aan. Dus waarom zou ik nu eens niet de spot met hen drijven? Van Bernie heb een sexy socialistische hippie gemaakt. Van Trump maakte ik zo’n blanke rotjochie. Tja, en Hillary? Ik weet het niet goed. Een dominante vent, zeg maar."

"Eigenlijk kies ik meestal personen met wie je anderen de daver op het lijf kan doen jagen. Er was dan ook niemand die ongestoord voorbijliep aan deze drie. Iedereen stond als aan de grond genageld."

Meier liet nog weten dat aan ieder masker een kostprijs van 4.500 dollar (3.900 euro) hangt.