"Lange wachtrijen op luchthaven commercieel onhoudbaar"

De lange wachtrijen aan de veiligheidsscreening voor de vertrekhal op Brussels Airport zijn "vanuit commercieel oogpunt niet houdbaar". Dat zegt Kim Daenen, de woordvoerster van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines.

Daenen beseft wel dat het nog maar om de eerste dag gaat dat de vertrekhal opnieuw echt operationeel is, en dat er dus verbeteringen te verwachten zijn. "We vertrouwen op de dialoog met overheid en politie" over de procedures op de luchthaven, klinkt het.

Brussels Airlines is een van de 25 maatschappijen die sinds vanmorgen hun passagiers opnieuw in de vertrekhal van Brussels Airport kunnen inchecken. De heropening van de vertrekhal leidde echter tot lange wachtrijen aan de veiligheidsscreening waar elke reiziger doorheen moet alvorens het gebouw te kunnen betreden. Verschillende reizigers missen door de chaos hun vlucht.

De overige luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven opereren nog via de tijdelijke constructie die na de aanslagen van 22 maart werd opgetrokken.

Meest gelezen