"Obama zegt wat we allemaal denken"

Nieuwswebsite Huffington Post blokletterde deze titel om duidelijk te maken dat het eerbetoon van president Obama in één enkel zinnetje tijdens het jaarlijkse diner voor journalisten in het Witte Huis niemand, waar ook ter wereld, deed verbazen. "Ik vind Helen Mirren gewoonweg fantastisch", liet hij het aanwezige publiek weten. "Ze is fantastisch", voegde hij er na een oorverdovend applaus nog aan toe. En Mirren, die liet het zich maar al te graag welgevallen, terwijl ze, gekleed in paars en met een namaak-tatoeage, eer bracht aan de onlangs overleden Prince.

Obama, in een soort van puberale idolatrie: "Helen Mirren is hier vanavond. (applaus) Ik heb geen grap klaar over haar. Ik vind gewoon dat Helen Mirren fantastisch is. (lang applaus) Ze is fantastisch!"

Mirren was naar het feest gekomen in een paarse jurk en had een opvallende namaak-tatoeage laten aanbrengen, allemaal ter ere van de onlangs overleden Prince. "Ik bewonder geweldige artiesten en hij was een geweldige artiest", aldus de Britse actrice op The Washington Post, "Prince heeft die tatoeage zelf aangebracht ergens rond 1988, ik heb het gewoon in de badkamer gedaan deze ochtend."

Journaliste Emily Heil van The Washington Post was alvast onder de indruk en besloot dan ook met: "I mean, she is Dame Helen Freakin Mirren."

Meest gelezen