"The jungle book" domineert Noord-Amerikaanse box office

De helden uit "The jungle book" blijven aan de top van de Noord-Amerikaanse box-office staan. Met een opbrengst van ruim 42 miljoen dollar (37 miljoen euro) houdt Mowgli de concurrentie ook voor de derde week op rij achter zich. Wereldwijd bracht de film volgens de sector al 685 miljoen dollar (598 miljoen euro) op.
Invision

"The jungle book" is een herwerking van Disney van een van de meest populaire tekenfilms ooit, deze keer echter geen tekeningen meer, maar levensechte beelden van Mowgli en de zijnen.

De 3D-actiefilm "The huntsman & the ice queen" met Charlize Theron, Jessica Chastain en Chris Hemsworth handhaaft de tweede plaats met opbrengsten van bijna 9,4 miljoen dollar (8,2 miljoen euro). Nieuw in de ranglijst zijn de komische actiefilm "Keanu" en de romantische komedie "Mother's day" met Jennifer Aniston.

De komische film "Barbershop - The next cut" met de rappers Ice Cube en Nicki Minaj zakt van de derde naar de vijfde stek. Het Disney-avontuur "Zoomania" bezet de zesde plaats.