Antwerpen stampt nieuw "urban-stadsfestival" uit de grond

De stad Antwerpen en evenementenbureau Fast Forward organiseren tijdens het weekend van 24 en 25 september de eerste editie van Antwerp City Drops, een festival dat het beste van de (inter)nationale urban scene wil loslaten op de Scheldestad. Op verschillende locaties in de binnenstad zullen sport-, lifestyle- en culturele activiteiten te beleven vallen. In de aanloop naar het festival wil de stad de Antwerpenaar al de hele zomer lang warm maken voor urban-projecten.

Antwerp City Drops zal onder meer straatartiesten en dj's naar Antwerpen lokken en gastheer spelen voor een urban-markt. Het sportgedeelte zal bestaan uit skateboard, BMX, slackline (balanceren op een gespannen band) en freerunning (je op een acrobatische manier voortbewegen op een hindernissenparcours). De bezoekers kunnen niet alleen zelf kennismaken met de sporttakken, maar ook internationale topatleten aan het werk zien.

Van mei tot september maakt Antwerpen bovendien werk van een laagdrempelig voortraject met meer dan 60 activiteiten. De meeste activiteiten zijn gratis en ze vinden verspreid over alle Antwerpse districten plaats. Alle praktische info valt terug te vinden op www.antwerpcitydrops.be.

"Antwerpen speelt al jaren een toonaangevende rol in Vlaanderen en België op het gebied van urban sports and culture", zegt Antwerps schepen voor Sport Ludo Van Campenhout (N-VA). "Met dit nieuwe festival willen we deze rol nog extra kracht bijzetten en spreken we de ambitie uit om de urban-stad van de Benelux te worden."