At The Gallery toont beeldend werk van David Lynch

Vanaf zaterdag 21 mei is in At The Gallery, in de Leopoldstraat in Antwerpen "It was like dancing with a ghost" te zien, de eerste Belgische galerie-tentoonstelling van het beeldend werk van de Amerikaanse cineast David Lynch.

Er zullen grote schilderijen uit de jaren 80 en 90 getoond worden, maar ook recente aquarellen. Daarnaast hangen er oude en nieuwe foto's van Lynch. De 20 werken zullen voor het eerst samen te zien zijn.

"It was like dancing with a ghost" is de titel van een schilderij van David Lynch uit 1994. Lynch is vooral bekend van zijn films. Hij is de regisseur van onder anderen "Blue velvet", "Lost highway" en "Mulholland Drive" en van de cultreeks "Twin peaks".  Het is via zijn studies schilderkunst aan de Boston Museum School en Pennsylvania Academy of Fine Arts dat hij in aanraking kwam met film. De dunne lijn tussen fictie en realiteit, droom en werkelijkheid, is de rode draad doorheen zijn leven en werk.

De expo opent op zaterdagavond 21 mei tussen 18 en 21 uur en loopt daarna nog tot en met 3 juli.

Meest gelezen