Bedrijf achter biomassacentrale stopt samenwerking met omstreden leverancier

Het bedrijf achter het project voor de Gentse biomassacentrale gaat niet langer samenwerken met een grondstofleverancier over wie de krant De Morgen zegt dat hij banden heeft met de maffia. "Op dit moment lijkt mij dit de beste oplossing", zegt Michael Corten, CEO van Bee Power Gent.

"We nemen afstand van deze leverancier om de heisa hierover te doen stoppen, ook al heeft dit implicaties voor ons", zegt Corten. "We zullen een groter beroep moeten doen op onze andere leveranciers, al zal dit niet volstaan. We zullen dus nog een leverancier moeten zoeken, maar er zitten er nog in de wachtrij."

De Gentse havenschepen Mathias De Clercq zei vandaag al dat de biomassacentrale er niet komt als ze niet duurzaam is. In de discussie over de toekenning van groenestroomcertificaten mengde de havenschepen zich niet. "Als de Vlaamse regering beslist om niet in te gaan op de vraag van het bedrijf om groenestroomcertificaten te verlenen, dan is dat zo en leggen wij ons daar bij neer. Dan komt de centrale er niet."