Binladen Group ontslaat 77.000 buitenlandse werknemers

Het Saudische bouwconcern Binladen Group, een familiebedrijf opgericht in 1931 door de vader van de vijf jaar geleden gedode voormalige Al Qaeda-leider Osama bin Laden, heeft 77.000 buitenlandse werknemers aan de deur gezet. De bouwgroep kampt met ernstige financiële problemen, zo bericht de krant al-Watan op gezag van een verantwoordelijke van het bedrijf.

Al enkele dagen deden geruchten de ronde over duizenden ontslagen, onbetaalde lonen en protestacties door werknemers van de Binladen Group. De lage olieprijzen hebben een impact op de bouwprojecten in Saudi-Arabië.

De Binladen Group stelt in Saudi-Arabië volgens al-Watan zowat 200.000 buitenlandse werknemers tewerk. De groep kreeg onder andere uitbreidingswerken toegewezen voor heilige plaatsen in Mekka, maar belandde in een crisis zonder voorgaande door sancties van de Saudische regering na de val van een bouwkraan in september 2015 in Mekka, waarbij meer dan 100 doden vielen.