Brussels Groot Milieufeest wordt tweedaags festival

Het Groot Milieufeest, dat traditioneel in het eerste weekend van juni georganiseerd wordt in het Brusselse Jubelpark, wordt vanaf dit jaar een tweedaags festival. Het feest, vindt plaats op 3 en 5 juni. Het thema dit jaar is duurzame voeding. De toegang is gratis.

"Het was belangrijk om het Milieufeest een tweede adem te geven", zegt Céline Fremault (cdH), Brussels minister van Milieu, Energie en Levenskwaliteit, die het festival "een onmisbare afspraak" noemt.

Op 3 juni is er de filmwedstrijd 'Bel Movie Day' (BMD), een wedstrijd voor films over het milieu. Op 5 juni staat er een 'milieudorp' in het Jubelpark, waar de bezoekers doorheen zullen kunnen wandelen. Daarnaast zullen ook verschillende milieuorganisaties er hun activiteiten voorstellen.

Het tweedaagse festival is gratis. Vorig jaar trok het Groot Milieufeest bijna 25.000 bezoekers aan.