Drie West-Vlaamse studenten gewond bij verkeersongeval in Zambia

Bij een verkeersongeval in het Afrikaanse land Zambia zijn gisteravond drie West-Vlaamse studenten van de hogeschool Vives gewond geraakt. Dat meldt de West-Vlaamse hogeschool.
Archieffoto

De feiten deden zich gisteravond voor nabij de stad Samfya. Daarbij raakten drie studenten van Vives gewond. Het gaat om een meisje uit Sint-Denijs (1995) en een jongeman uit Kortrijk (1994) die beide verpleegkunde volgen, en nog een studente vroedkunde uit Kortrijk (1994). Ze zijn in Zambia voor een internationale stage.

De studenten hadden net een safaritocht achter de rug en waren op terugtocht toen ze een ongeval kregen met hun wagen, waarschijnlijk ten gevolge van een klapband. De wagen sloeg over de kop.

Een van de studentes vocht eventjes voor haar leven, maar is inmiddels aan de beterhand. Zij werd overgebracht naar Mansa. De drie liepen vooral snijwonden en breuken op.

Twee van de studenten zijn kort na het ongeval ook bestolen, waardoor ze geen internationaal paspoort meer hebben. Inmiddels werken de ouders en Vives samen met Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Tanzania om dat probleem op te lossen. In Zambia is er enkel een ereconsulaat. Als alles goed verloopt, zouden de jongeren vrijdag al gerepatrieerd kunnen worden.

Vives neemt de communicatie op zich en vraagt met aandrang om de ouders niet te belasten. Wie vragen heeft of informatie wil kan terecht bij de hogeschool.