Dubbelexpo in Antwerpen rond van Ostaijens "Music Hall"

Op twee locaties in Antwerpen loopt van 7 tot 14 mei een dubbeltentoonstelling rond schrijver en dichter Paul van Ostaijen (1896-1928), van wie het debuut "Music Hall" honderd jaar geleden verscheen. Verzamelaars en fans zullen er hun handschriften, brieven, foto's, schilderijen, filmpjes en boeken van van Ostaijen tentoonstellen. De organisatie doet verder ook een oproep om nog ander ongekend materiaal van de man aan de oppervlakte te brengen.

De expo rond honderd jaar "Music Hall" is een samenwerking tussen het Paul van Ostaijengenootschap, de Vereniging van Antwerpse Bibliofielen en Boekhandel de Slegte en vindt plaats bij De Slegte op de Wapper (nabij de Meir) en in het Huis La Strada van het Onze-Lieve-Vrouwecollege aan de Frankrijklei. Volgens de organisatie viel zowat al het materiaal, dat afkomstig is uit privébezit, nog nooit eerder te bekijken. In de marge van de tentoonstelling zullen er ook filmprojecties, optredens en lezingen gehouden worden.

De organisatie is ook nog op zoek naar bijkomend materiaal van van Ostaijen dat nog nooit aan het publiek gepresenteerd werd. Zo is onder meer het originele handschrift van "Music Hall" spoorloos. Wie tips heeft over het lot van dat document of ander verdwenen of vergeten materiaal kan dat per mail laten weten aan gezocht@deslegte.be.