Fusie Halliburton en Baker Hughes van de baan

Oliedienstverleners Halliburton en Baker Hughes zien af van een fusie. Dat maakten beide bedrijven zondag (Amerikaanse tijd) bekend. De beslissing komt nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie een rechtszaak had aangespannen om de samensmelting te blokkeren.

Door het mislukken van de deal moet Halliburton zijn branchegenoot 3,5 miljard dollar betalen. In een verklaring werden de moeilijkheden om de deal wettelijk rond te krijgen en de aanhoudende malaise op de oliemarkt als redenen genoemd van het genomen besluit.

Met de fusie van de op een en twee na grootste oliedienstverleningsbedrijven zou 28 miljard dollar gemoeid gaan. Door samen te smelten wilden de bedrijven krachtiger kunnen opereren ten opzichte van marktleider Schlumberger. De mogelijke fusie stuitte op verzet van de Amerikaanse justitie, die de samensmelting schadelijk acht voor de concurrentie en innovatie.

Meest gelezen