Luc De Schepper is opnieuw verkozen tot rector UHasselt

Luc De Schepper is opnieuw verkozen tot rector van de universiteit Hasselt. Het is al de vierde keer dat hij een mandaat krijgt om de Hasseltse universiteit te leiden. Luc De Schepper haalde het met 143 stemmen van zijn enige tegenkandidaat Piet Stinissen, die haalde 52 stemmen.

Op 10 mei volgt de officiële aanstelling van De Schepper door de Raad van Bestuur, waarna hij op 1 oktober 2016 aan zijn vierde termijn zal beginnen. De uitslag van de stemming werd maandagmiddag door de voorzitter van het kiescollege bekendgemaakt.

"In het afgelopen decennium hebben we de UHasselt kunnen uitbouwen tot de vijfde, volwaardige universiteit in Vlaanderen", zegt de verkozen rector. "In de komende vier jaar komt het erop aan om nog extra stappen te zetten. Ik reik de héle gemeenschap van de UHasselt de hand om samen verder aan de toekomst van onze universiteit te werken."

Op 26 mei zal Luc De Schepper de namen van zijn kandidaat-vicerectoren, professor Karin Coninkx (Onderwijs) en professor Jean-Michel Rigo (Onderzoek), voorleggen aan de Algemene Vergadering van de Faculteitsraden. Het nieuwe mandaat van de rector en vicerectoren loopt van 1 oktober 2016 tot en met 30 september 2020.