Moet u naar de luchthaven? Dan is dit nuttig om te weten

Door de verscherpte veiligheidscontroles op de luchthaven van Zaventem ontstaan er lange wachttijden bij de incheckbalies, met soms gemiste vluchten tot gevolg. De vertrekkende passagiers krijgen dan ook de raad om zeker drie uur op voorhand naar de luchthaven te komen. Ook bekijkt u het best op voorhand in welke vertrekhal u moet zijn.

De eerste piek van passagiers doorheen de heropende vertrekhal van Brussels Airport is vandaag niet geheel probleemloos verlopen. Buiten het gebouw moeten de mensen tot meer dan twee uur aanschuiven.

Moet u binnenkort op Zaventem zijn, dan vertrekt u dus best tijdig naar de luchthaven. Drie uur op voorhand zelfs, raadt Brussels Airport aan. Ook is het beter om online in te checken en niet al te veel bagage mee te brengen. Reizigers kunnen de vertrekhal ook niet binnen zonder vliegticket: je geliefde uitgeleide doen tot aan de incheckbalie is dus niet mogelijk. Op voorhand afscheid nemen is dus de boodschap.

Vertrekhal afhankelijk van de maatschappij

Nog nuttig om te weten is in welke vertrekhal u zich als passagier moet aanmelden: dat hangt namelijk af van de maatschappij waarmee u vliegt. Voor Brussels Airlines, JetairFly en Thomas Cook Airlines moet u in de heropende vertrekhal zijn. Daarvoor volgt u de bordjes "Departures 1". Andere maatschappijen hier zijn onder meer Lufthansa, British Airways, Iberia en United Airlines.

Vanuit de tijdelijke vertrekhal opereren nog eens 35 andere maatschappijen, waaronder Alitalia, EasyJet, Ryanair, Vueling en KLM. Hiervoor moet u de bordjes "Departures 2" volgen.

Een handig plannetje en de lijst van de verschillende maatschappijen in de twee incheckhallen vindt u trouwens op de website van Brussels Airport.