Nieuwe "Call of duty"-game komt uit op 4 november

"Call of duty: Infinite warfare", het nieuwe spel in de erg succesvolle "Call of duty"-reeks, komt uit op 4 november 2016. Dat hebben de makers Activision en Infinity Ward vandaag aangekondigd. Er komt ook een remake van "Call of duty 4: Modern warfare" uit 2007.

"Infinite warfare" wordt de opvolger van "Black ops III", het best verkochte spel van 2015. Bij de release in november stonden duizenden ongeduldige gamers 's nachts aan te schuiven om als eerste het nieuwe videogame in handen te krijgen.

Activision heeft vandaag een trailer van "Infinite warfare" online gezet. Daaruit blijkt dat het spel zich deels afspeelt in de ruimte. Net zoals in "Black ops" is de setting de aarde verschillende decennia in de toekomst.

De reacties van de fans zijn gemengd, zo blijkt uit de Facebookpagina van "Call of duty". Heel wat gamers hebben heimwee naar de periode dat het spel zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelde.

Wie het nieuwe spel koopt, krijgt er een opgefriste versie bij van "Call of duty 4: Modern warfare" uit 2007. Wellicht zal de remake ook op zichzelf te koop zijn. "Infinite warfare" komt uit in versies voor Windows, Xbox One en PlayStation 4.