"Met die oortjes hoorde hij me duidelijk niet aankomen"

Het scheelde maar centimeters, misschien zelfs minder. Een motorrijder wist een voetganger immers maar ternauwernood te ontwijken, toen de voetganger moest uitwijken voor een auto en dacht een stapje terug te doen. Motorrijder Chris Evans kon het bijna-incident in Manchester, Groot-Brittannië, vastleggen via een camera op zijn helm. Zelf was de 37-jarige man maar al te blij dat hij zonder kleerscheuren het verhaal kon navertellen aan nieuwswebsite Manchester Evening News.

"Ik kan nog steeds niet geloven hoe dicht ik hem genaderd ben. Ik vertrok na een rood licht en dacht dat hij gewoon ging oversteken. Maar met de oortjes onder zijn kap is het nu duidelijk dat hij me niet hoorde aankomen. Ook al produceert mijn motor heel wat decibels."

"Toen hij dan terug stapte, dacht ik dat ik hem zou raken. Het was alsof hij me streelde, dus het was kantje boord. Mocht ik hem geraakt hebben, dan zou ik zeker van mijn motor gevlogen zijn."

"Ik gebruik juist mijn camera om mensen er op te wijzen dat dit voortdurend gebeurt."